Nieuwe scholingsvoucher?

Nieuwe scholingsvoucher?

In 2018 wordt er heftig gediscussieerd over de invulling van het 'leven lang ontwikkelen' in Nederland. De verschillende partijen hebben verschillende belangen. De verwachting is dat per 1 januari 2019 de scholingsvoucher gaat terugkomen. Alleen in een wat andere vorm dan in 2017. Toen ging de voucher via het UWV en putte het budget uit het restbudget van de Asscher gelden. In 2019 is het de bedoeling dat meerdere partijen gaan mee betalen aan de ontwikkeling van (nieuwe) medewerkers. Zo komt er een gedeelte vanuit werkgevers, werknemers, O&O fondsen en de overheid. Dat geeft iedereen een budget wat hij of zij kan besteden aan een opleiding of cursus. Zo lang het maar bijdraagt aan de ontwikkeling van het curriculum. De kaders zijn nog niet bekend (wat mag wel en wat niet?). Ook is het nog niet duidelijk wie de regie op de budgetten gaat voeren en waar je het dus kunt gaan aanvragen. 

De kamerleden hebben een tijdje geleden hier weer over gediscussieerd. Waar iedereen het wel over eens is, is dat de medewerker zelf de regie moet pakken over zijn eigen loopbaan. Geen gedwongen scholing, maar het geven van een 'cadeautje'. Weet dus dat als het zover is, je rond kunt gaan kijken naar een passende opleiding of scholing. Het budget ligt er dan toch al. Het aanbod van NIBA Academy sluit mooi aan op deze regeling. Wij kunnen je zelfs helpen met het aanvragen van deze budgetten, zodat je er zelf niet naar om hoeft te kijken. 

Wil je meer weten over de verschillende subsidieregelingen- en mogelijkheden? Je kunt dan altijd contact opnemen via het contactformulier. 

Deel dit bericht:

Geplaatst door Annemarie Keemers

Laat ik me even voorstellen: mijn naam is Annemarie Keemers en ik heb NIBA Academy BV opgericht. Ik geloof dat iedereen een plekje verdient op de arbeidsmarkt. Duurzame inzetbaarheid heeft me altijd geïnteresseerd. Maar wat betekent dat nou eigenlijk, duurzame inzetbaarheid? Het is meer dan alleen het behouden van werk. Het is gezond zijn en blijven. Het is veilig kunnen werken. Het is jezelf verder kunnen ontwikkelen door middel van scholing of werkervaring. Het is zelf de regie kunnen pakken over je loopbaan. NIBA Academy begeeft zich op dit pad en helpt zowel werkgevers, werknemers en ZZP'ers met een gezonde werkethiek. Naast mijn werk ben ik moeder van 2 jongens, ben ik verloofd met Freek (35) en woon ik in het mooie Almelo. Ik houd van hardlopen, tennis, een goed boek, lekker eten en reizen. 

Recente blogs: