Ondernemen vs. loondienst

Ondernemen vs. loondienst

Het is overal in het nieuws en we zien het in onze trajecten ook steeds vaker gebeuren. Ontslagen mensen die voor zichzelf gaan beginnen. Meestal start dit op basis van ZZP (Zelfstandig Zonder Personeel).

Wij geloven heel erg in de kracht van deze ondernemende mensen. Daarbij is het wel belangrijk om een haalbaar idee te gebruiken. Het meest belangrijke is namelijk dat jij geld gaat verdienen met jouw onderneming en dat jij je weet te onderscheiden.

Voordat je start is het dus goed om een marktonderzoek te doen om zo te bekijken of er een markt is en jouw aangeboden product of dienst afgenomen gaat worden. En ga jij je richten op bedrijven, de non-profit sector of op particulieren? En hoeveel moet je dan ‘verkopen’ om er lekker van te kunnen leven? Daarnaast is het belangrijk om na te denken waarom jij voor jezelf wilt werken. Wil je iets betekenen voor de maatschappij? Wil jij je eigen beslissingen maken?

Vrijheid en veiligheid worden vaak afgewogen in het beslissingsproces: ondernemen of loondienst? Maar wat is veilig? En wat is vrijheid? Een vast contract is niet meer zo veilig. En zelfstandig ondernemen betekent niet gelijk 'meer vrijheid'.

NIBA Academy kan je helpen in de vorm van ondernemerscoaching. Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.

Deel dit bericht:

Geplaatst door Annemarie Keemers

Laat ik me even voorstellen: mijn naam is Annemarie Keemers en ik heb NIBA Academy BV opgericht. Ik geloof dat iedereen een plekje verdient op de arbeidsmarkt. Duurzame inzetbaarheid heeft me altijd geïnteresseerd. Maar wat betekent dat nou eigenlijk, duurzame inzetbaarheid? Het is meer dan alleen het behouden van werk. Het is gezond zijn en blijven. Het is veilig kunnen werken. Het is jezelf verder kunnen ontwikkelen door middel van scholing of werkervaring. Het is zelf de regie kunnen pakken over je loopbaan. NIBA Academy begeeft zich op dit pad en helpt zowel werkgevers, werknemers en ZZP'ers met een gezonde werkethiek. Naast mijn werk ben ik moeder van 2 jongens, ben ik verloofd met Freek (35) en woon ik in het mooie Almelo. Ik houd van hardlopen, tennis, een goed boek, lekker eten en reizen. 

Recente blogs: