Droombaanplanning

Droombaanplanning

NIBA begeleidt veel mensen in het sollicitatieproces. Hierbij is het erg belangrijk dat je begint bij het begin. Ga niet gelijk solliciteren op functies, maar tref eerst even wat voorbereiding. Focus je niet alleen weet wie je bent (social styles) en wat je kan (competenties), maar ook wat je wil gaan doen!

Een stuk planning is dus erg belangrijk. Net zoals zelfkennis gaat dit met kleine stapjes. Breek zo ook je CV op in kleine stukjes en bepaal wat je leuk vond/ vindt om te doen, wat er ‘een beetje bij’ hoorde en wat je niet leuk vond om te doen.

Als je dit hebt bepaald, kan je namelijk een betere beslissing maken over welke bedrijven en functies bij jou en jouw persoonlijkheid en competenties passen. Daarnaast kan je in een sollicitatiegesprek goed antwoord geven op de vraag: waarom heb je gesolliciteerd?
Je kunt dit alles samenvatten in een ‘Moeder CV’. Daar staat gewoon echt ALLES in wat je ooit hebt gedaan. Zelfs de kleinste dingetjes. Dit is voor jezelf, zodat je altijd in jouw Moeder CV kunt kijken wat het beste aansluit op de vacature waarop je op dat moment gaat solliciteren.

Dit Moeder CV mag dus wel 10 pagina’s lang zijn. Je verstuurt hem toch niet. Hij is alleen voor jou. Bij elke sollicitatie pas jij je CV aan op het gevraagde functieprofiel. Het liefst nog met voorbeelden en breng je hem terug naar 2 of 3 pagina’s. Dit is het CV waarmee je gaat solliciteren.

 Een goed CV gaat maar één sollicitatie mee!

Deel dit bericht:

Geplaatst door Annemarie Keemers

Laat ik me even voorstellen: mijn naam is Annemarie Keemers en ik heb NIBA Academy BV opgericht. Ik geloof dat iedereen een plekje verdient op de arbeidsmarkt. Duurzame inzetbaarheid heeft me altijd geïnteresseerd. Maar wat betekent dat nou eigenlijk, duurzame inzetbaarheid? Het is meer dan alleen het behouden van werk. Het is gezond zijn en blijven. Het is veilig kunnen werken. Het is jezelf verder kunnen ontwikkelen door middel van scholing of werkervaring. Het is zelf de regie kunnen pakken over je loopbaan. NIBA Academy begeeft zich op dit pad en helpt zowel werkgevers, werknemers en ZZP'ers met een gezonde werkethiek. Naast mijn werk ben ik moeder van 2 jongens, ben ik verloofd met Freek (35) en woon ik in het mooie Almelo. Ik houd van hardlopen, tennis, een goed boek, lekker eten en reizen. 

Recente blogs: