Marketingplan (startende) ondernemers

Elk jaar beginnen in ons land 180.000 ondernemers vol goede moed een bedrijf. Helaas is na vijf jaar de helft alweer gestopt. Vaak kan dit worden voorkomen door goede begeleiding en een realistisch bedrijfsplan. Wij bieden kritische ondersteuning.

Vakgebied

Online marketing

Opleidingsniveau

MBO-4

Erkenning

Gecertificeerd

Opleider

Adwise Internetmarketing

Plaats

Almelo

Doelgroep

(startende) ZZP'ers

Omschrijving

Elk jaar beginnen in ons land 180.000 ondernemers vol goede moed een bedrijf. Helaas is na vijf jaar de helft alweer gestopt. Vaak kan dit worden voorkomen door goede begeleiding en een realistisch bedrijfsplan. Een coach die kritische vragen durft te stellen zodat de starter scherp is op valkuilen helpt ook.

Wat leer ik?

Onze marketingpartner Adwise biedt een intensief coachingsprogramma aan om je gericht te helpen met de (online) marketing van jouw producten en/of diensten. In een tweetal insprirerende één op één sessies bij hen op kantoor in Almelo gaat een ervaren online business consultant met jou aan de slag om je te helpen met de ontwikkeling van een (online) marketing plan. Onderstaande stappen worden hierbij doorlopen:

Intake (telefonisch) – 30 min

Tijdens de telefonische intake, zal de business consultant je bellen om nader kennis te maken en de inhoud van het programma nader toelichten. Ook krijg je informatie die betrekking heeft op de voorbereiding van de allereerste sessie.

1e sessie: Doelen en analyse – 90 min
Tijdens de eerste sessie, bij ons op kantoor in Almelo, gaan we aan de slag met:

Doelgroepen & customer journey vaststellen
1. Zoekgedrag in Google, sitestatistieken, CBS data
2. Concurrentie en context vaststellen
3. Substituten voor dienst/product, communicatie concurrenten
4. Nulmeting huidige marketinginspanningen
5. Sterkte-zwakte analyse
6. Doelstellingen korte- en lange termijn vaststellen

2e sessie: Strategie en acties - 90 min
Gewenste middelenmix vaststellen: product, prijs, plaats, promotie
Customer journey:
1. Gewenste boodschap en positionering per fase
2. Gewenste middelenmix en doelgroepbereik per fase

Strategische opties bepalen:
1. Bepalen impact: verwachtte resultaat te behalen bij uitvoering
2. Bepalen investering - planning en benodigde tijd, geld en kennis
3. Marketing roadmap: wat wanneer uit te voeren op korte- en lange termijn

Nazorg: Evaluatie en beschikbaarheid (telefonisch / e-mail) – 30 min
Na de twee coachingsgesprekken ga je zelf aan de slag om de details uit te werken tot je definitieve plan. Uiteraard kunnen wij ons voorstellen dat je op dat moment nog tegen zaken aanloopt waar je nog even kort over zou willen sparren. In de periode tot 4 weken na de laatste sessie, kun je daarom nog maximaal een half uur sparren met je coach (telefonisch / per e-mail).

Subsidiemogelijkheden

Om starters in Overijssel in de opstartfase van hun bedrijf te ondersteunen, stelt de provincie vouchers beschikbaar van 1.000 euro. Deze voucher kan worden gebruikt om een coach in te huren voor de verbetering van ondernemerskwaliteiten en vaardigheden.

In beginsel kom je in aanmerking voor de subsidieregeling als je tussen de 6 maanden en 3 jaar bij de KvK staat ingeschreven als ondernemer (ZZP / Freelance / Eenmanszaak) en gevestigd bent in Overijssel. Verder dien je bereid te zijn om een eigen bijdrage te betalen van minimaal € 100,-. Een aanvraag duurt gemiddeld 13 weken. Voor (nog) meer informatie / alle details ga je naar de website van de provincie Overijssel of kun je aanvraag doen bij NIBA. Zij verzorgen de aanvraag voor je.

Kosten

Bovenstaand coachingstraject kost eenmalig € 1.099,-. Hiervan is € 999,- te financieren door middel van de voucher en betreft het overige deel de verplichte eigen bijdrage van € 100,-. 

Certificering

Na afronding van dit coachtraject, krijg je een certificaat van deelname. Dit betreft een maatschappelijk erkend certificaat, waarmee jij als ondernemer verder kunt. Ook als je toch besluit een overstap te maken naar loondienst, dan biedt dit certificaat binnen de branche een meerwaarde voor jouw curriculum en vakbewaamheid.